Textilre két fajta  transzfernyomást technikát használunk.Nem árt tudni, hogy textilre két fajta  transzfernyomást technikát használunk, a hidegen és a forrón lehúzható (Cool Peel és Hot Split) eljárást. A hidegen lehúzhatónál kell várni amíg a matrica teljesen lehűl, majd húzza le a papírt. A Hot Split-nél felvasalt matrica a vasaló felnyitása után azonnal lehúzható. Az utóbbi technikával vékonyabb festékréteg kerül az anyagra, és a nyomat tapintása természetes lesz.

Transzfervasaló gépA transzfernyomás ismertetése. Amikor már  más technológia nem segít, akkor a transzfernyomás jelenthet megoldást. Sima vagy érdes, nem jól emblémázható nyomathordozóra ajánlott nagyszerű technológia. Úgymint: póló, baseball sapka, utazótáska, munkaruha, vászonszatyor, széldzseki, esőkabát, nyakkendő, stb. Ezen technológiával a nyomtatást szintén szitázva készítjük, nem közvetlen módon. Ez annyit jelent, hogy a nyomtatandó anyagra nem direkt nyomtatunk, hanem  egy plusz lépés közbeiktatásával két lépcsőssé tesszük a munkát. Direktnyomtatás az, ha a termékre közvetlenül szitázunk, indirekt, ha két lépesben nyomunk. Ez a transzfernyomás. Akkor, ha a szitanyomás módszer a termék jellemzői miatt nehezen vezet el a kívánt eredményhez, vagy egyáltalán nem lehetséges,  transzfer indirekt nyomást alkalmazunk. Transzfermatricát készítünk úgy, hogy a mintát szilikonpapírra szitázzuk. Az így előállított  matricát rávasaljuk a termékre. Ez a  házilag felvasalható matrica.

Papír szitanyomás. Névjegykártya, levélpapír és papírtáska,  papírszatyor, névjegy dombornyomással,Transzfernyomás eljárás az egy indirekt azaz közvetett nyomtatási technológia, ahol a festékeknek közvetlenül a textilre való nyomásával ellentétben a festékeket szilikonpapírra nyomják, megszárítják, majd hőprés nyomás alatt transzferálják a textilre. A transzfernyomás eljárás ez által hasonló bármely más papírnyomási eljáráshoz, és mint ilyen, vákuumos szitanyomógépet kell használni.

WYW Directory